Meny

Inropsprovision och betalning

Provision tillkommer på klubbat pris med totalt 22,5 procent, inklusive moms. Inropade föremål skall lösas ut senast efter fem dagar för föremål på Bolin Online och efter åtta dagar för föremål på  Bolin Fine Jewellery. På begäran kan inropade förremål  skickas mot ersättning..

 

Droit de suite

Enligt lagen (1960:729) om upphovsrätt till litterära och konstnärliga verk tillkommer en avgift vid vidareförsäljning av konstverk och vissa brukskonstverk. Avgiften är 5 % av det klubbade priset och går till upphovsmannen eller dennes arvingar. Det upphovsrättsliga skyddet gäller under konstnärens livstid och därefter i ytterligare 70 år. För föremål där försäljningspriset inte uppgår till 5 % av gällande prisbasbelopp och brukskonstverk som tillverkats i flera identiska exemplar är avgiften undantagen. Verk som omfattas av denna bestämmelse anges för Bolin Fine Jewellery i katalogen  med (d) efter katalognumret och för Bolin Online med ”Följerätt Ja” i nederkant av föremålsbeskrivningen.

 

Betalning

För Bolin Fine Jewellery sker betalning  vid eller före avhämtning från och med kl. 12.00 dagen efter auktionen i Bolins butik. Som betalning accepteras  postväxel, svenska bankkort eller överföring till Bolins bankkonto eller bankgiro. Vid överföring skall bevis på transaktionen uppvisas av köparen. För föremål inköpta på Bolin Online sker betalning antingen via denna hemsida eller i butiken på Sturegatan 6. Vid betalning med kreditkort tillkommer i förekommande fall kortföretagets avgifter. Kontanter och personliga checkar accepteras ej.