Om oss

Vi har flyttat till ett nytt showroom och kontor på Oxenstiernska Malmgården, Storgatan 35 A på Östermalm. Här besöker du oss efter tidsbokning. Våra mottagningstider är mellan kl 11.00 – 17.00, med lunchstängt normalt mellan 12.30 – 14.00.

W.A. Bolin  har alltså flyttat från butiken på Sturegatan 6 och har samtidigt upphört med auktionesverksamheten, Vi kan fortfarande hjälpa dig att köpa och sälja smycken och silverföremål, där du får stöd och råd av vår mångåriga kunskap och erfarenhet.

Hovjuvelerare W.A. Bolin hör till de mest välrenommerade och exklusiva juvelerarhusen i Sverige och internationellt. Företaget har varit i familjen Bolins ägo sedan starten i S:t Petersburg 1791, vilket gör Bolins till ett av världens äldsta juvelerarfamiljer som ännu är verksam i yrket. (se Historia).

W.A. Bolin AB, rysk och svensk hovjuvelerare och familjeföretag sedan 1791, varav svensk hovjuvelerare sedan 1916, har omformat verksamheten. Den nuvarande verksamheten återgår till den klassiska juvelerarverksamheten där ateljén med egna guldsmeder är central. Ateljén drivs idag i samarbete med Sebastian Schildt som driver den stora verkstaden i malmgårdsflygelns markplan. Här har ett flertal unga silver och guldsmeder hyrt plats och det nya samarbetet skapar ett unikt centrum för högklassigt hantverk i såväl i Stockholm som i Sverige. Sebastian Schildt som samarbetat i många år med W.A. Bolin är silver- och guldsmed samt formgivare. Han har ett galleri på Strandvägen.

Familjeföretaget W.A. Bolin har, under sin 226-åriga historia, skapat högkvalitativa smycken för många människor – såväl här i Sverige som utomlands. Det är viktigt för oss att kunna fortsätta, om än i mindre skala än förut, erbjuda förstklassig juvelerarkonst och korpussilversmide. Detta med vårt mångåriga kunnande och kvalitetstänkande skapar en köptrygghet som ofta efterfrågas.

För mer information, vänligen kontakta W.A. Bolin: +46(0)8-5450 7770, info@bolin.se