Meny

Ateljén

Hovjuvelerare W.A. Bolin har en egen ateljé med anställda guldsmeder. Ateljén ligger i direkt anslutning till butiken vid Stureplan i centrala Stockholm, vilket möjliggör att W A Bolin kan erbjuda Dig som kund kompetent och specialanpassad tillverkning i samråd med vår butikspersonal, våra gemmologer (ädelstensexperter) och våra guldsmeder.

Se våra kollektioner och vår ringbroschyr som exempel på egen tillverkning. Vi kan alltid göra specialanpassningar enligt Dina specifika önskemål.

Vår ateljé ger W.A. Bolin unika möjligheter att såväl utveckla vår egen kollektion, som att utföra avancerade beställningsarbeten åt våra kunder.

Guldsmide är ett gammaldags hantverk som tar lång tid att lära och kräver gedigen utbildning. Även om hantverket givetvis utvecklats genom seklen så förblir många av verktygen och tillverkningsmetoderna desamma, då maskiner inte klarar av att utföra samma grad av precision och utsökt finish. Man kan säga att guldsmide är ett av få hantverk som i allt väsentligt har förblivit just ett tidskrävande hantverk – av den enkla anledningen att de material som guldsmeden arbetar med är så dyrbara, och dessutom så tidskrävande, att det är värt att lägga ned tid och möda på en kompromisslös kvalitet i utförandet.

W.A. Bolins unika historia och tradition är ett arv som förpliktigar. Vi försöker kontinuerligt underhålla och utveckla kompetensen hos våra guldsmeder, gemmologer och övrig personal för att leva upp till detta.