Meny

Vintage

Äldre smycken från W.A. Bolins egen tillverkning, och framför allt från den ryska och tidiga svenska epoken, betingar allt högre priser på auktioner och bland samlare och handlare världen över. Under många decennier har Bolins samtida hovjuvelerar-kollega i Moskva och S:t Petersburg, Fabergé, varit en favorit bland världens samlare, men faktum är att Bolin under hela 1800-talet var Rysslands främsta juvelerarhus, med betydligt högre status än Fabergé. Detta har länge varit känt bland experter men har under senare tid börjat bli bekant i allt större kretsar, vilket är en förklaring till de stigande priserna. Även mer samtida antika smycken från W.A. Bolin, från efterkrigstiden, femtio-, sextio- och sjuttiotalen, möter en stegrande efterfrågan.

Vintage smyckeVi söker alltid efter äldre Bolin-smycken, i synnerhet från den ryska epoken. Vi är även intresserade av antika smycken, eller vintage-smycken som det också kallas, från andra ledande varumärken, såsom Cartier, Bulgari, Boucheron, Fabergé, Vevér, Van Cleef et Arpels och Tiffany & Co. Även svenska juvelerare som C F Carlman, H Strömdahl och K A Andersson samt silversmeden Wiwen Nilsson är eftersökta.

De allra flesta av alla antika smycken som förmedlas av W.A. Bolin säljs vid våra stora vår- och höstauktioner. Det händer dock att vi får erbjudande att köpa vintage-smycken och silverföremål. Då denna försäljning mer är en följd av våra verksamheter som nytillverkande juvelerare och auktionister kan vi inte garantera den fortlöpande kvaliteten eller omfattningen på detta utbud. För den som är intresserad av antika smycken, silver och preciosa är det dock värt att hålla sig uppdaterad i vår butik och här på www.bolin.se.