Smyckeägg

Våra smyckeägg är mycket populära med tidlösa design, sina klara emaljfärger och särskilda lyster. De tillverkas i S:t Petersburg och symboliserar därmed både äggens som vår ryska historia. Vi använder oss av traditionell varmemalj ”guilloché” som ger emaljytan sin särskilda lyster. Guilloché-emaljering innebär man emaljerar med en transparant emalj på en mönstrad underliggande metallyta. Varmemalj betyder att den bränns i flera omgångar i en ugn.  Observera att färgerna kan ha något avvikande nyanser, både på grund av hur din dator eller mobiltelefon återger det, men även på grund av att emaljeringen är ett hantverk och emaljbränningar ger olika resultat.

Vi presenterar här våra traditionella modeller och de färger de kan tillverkas i. Under avdelningen BUTIK hittar du de smyckeägg vi har i lager och som du kan köpa omgående i vårt showroom. Övriga kan vi ta fram på beställning i samband med våra leveranser från S:t Petersburg som äger rum ca två gånger om året.

Beställning av ägg

Våra smyckeägg är riktiga ryska ägg och tillverkas i S:t Petersburg. Tillverkning i Ryssland har sina logistiska utmaningar. Vi koncentrerar därför vår beställningar till ett fåtal tillfällen då vi kan kombinera dem med övriga ärenden vi har med vår ryska guldsmedsverkstad. Det brukar bli en eller högst två gånger om året. Vi beräknar att göra nästa beställning runt kommande årsskifte.