Egen tillverkning

Sidan är under konstruktion

Hovjuvelerare W.A. Bolin har en egen ateljé med anställda guldsmeder. Ateljén ligger i direkt anslutning till det nya Showroomet i markplanet på södra flygeln av Oxenstiernska malmgården på Storgatan 31. Showroomet ligger en trappa upp. Detta möjliggör att W A Bolin kan erbjuda Dig som kund kompetent och specialanpassad tillverkning i samråd med alla våra specialiserade medarbetare och samarbetspartners.

Ateljén hyr plats hos Sebastian Schildts verkstäder i malmgårdsflygelns markplan. Här har ett flertal unga guld-och silversmeder hyrt plats och det nya samarbetet skapar ett unikt centrum för högklassigt hantverk i såväl i Stockholm som i Sverige. Sebastian Schildt som samarbetat i många år med W.A. Bolin är silver- och guldsmed samt formgivare.

Se våra kollektioner och vår ringbroschyr som exempel på egen tillverkning. Vi kan alltid göra specialanpassningar enligt Dina specifika önskemål. Vår ateljé ger W.A. Bolin unika möjligheter att såväl utveckla vår egen kollektion, som att utföra beställningsarbeten åt våra kunder.

Guldsmide är ett gammaldags hantverk som tar lång tid att lära och kräver gedigen utbildning. Även om hantverket givetvis utvecklats genom seklen så förblir många av verktygen och tillverkningsmetoderna desamma, då maskiner inte klarar av att utföra samma grad av precision och utsökt finish. Man kan säga att guldsmide är ett av få hantverk som i allt väsentligt har förblivit just ett tidskrävande hantverk – av den enkla anledningen att de material som guldsmeden ofta arbetar med är så dyrbara och unika, att det är värt att lägga ned tid och möda på en kompromisslös kvalitet i utförandet.